Čočková polévka
Polévky
Čočková polévka je snadná a tradiční dobrota. Je totiž hodně výživná a chuťově perfektní.
1 h
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.
Čočku namočíme alespoň na 3 hodiny. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo (kupují zeleninu na polévku, je tam od každého kousek i pórek).
02.
Zeleninu nastrouhanou osmahnu na kousku másla. Poté zaliju vodou, cca 2 l, přidám scezenou čočku a vařím doměkka.
03.
Slaninu nakrájím na kostičky a osmahnu hezky dokřupava. Poté slaninu vložím do polévky a dochutím ji solí, můžeme použít i Podravku nebo bujón.6
04.
Servírování:
Podáváme ozdobenou jarní cibulkou.
05.
Tip:
Polévka se může i zahustit jíškou. Na pánvičku po slanině dám kus másla, které nechám rozpustit. Poté přidám hladkou mouku a osmahnu ji dozlatova. Jíšku přidáme do vroucí polévky a necháme cca 5 minut povařit a můžeme podávat.