Frankfurtská hovězí omáčka

Hlavní jídla
Omáčka je snadná a plná chuti hovězího masa.
4,0
3 hodnocení
3 h
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.

Nejprve nakrájíme na jemno cibulku a hovězí maso na kostičky. Můžeme použít i vepřové maso např. plec nebo jsem zkoušela  i vepřovou pečeni je to trochu sušší, ale stejnak dobré.

02.

Osmahneme pěkně cibulku do zlatova. Přidáme maso a smažíme, aby se hezky všechno zátáhlo. Osolíme a opepříme. Posypeme mletou sladkou papriku a zaprášíme moukou. Důkladně promícháme a chvilku smažíme. Zalijeme vodou cca 2,5 litru. a Vaříme do změknutí masa. Pokud se voda vyvaří dolijeme.

03.

Ochutnáme masíčko, pokuď je měkké přidáme párky na kolečka a dochutíme solí, pepřem. Pokuď používate masox, můžete i tím dochutit. 

04.

Servírování:
Podáváme s rýží nebo těstovinami. Kdo má rád houskový knedlík, může i ten použít jako přílohu k velmi chutné omáčce.
 

Ingredience