Vepřová kotleta na kmínu s brambory a petrželkou
Hlavní jídla
Plátky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte vždy po ruce, nic nestojí a díky němu vykouzlíte skutečně výborný oběd nebo večeři.
1 h
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.
Oloupeme brambory a dáme je klasicky uvařit. Cibulku nakrájíme na jemné proužky. Maso nakrájíme na plátky, opečeme a osolíme z obou stran.
02.
Cibulku osmahneme hezky do zlatova a přidáváme maso po plátcích, aby se zatáhlo a opeklo. Po opečení všech plátků posypeme kmínem a moukou, důkladně promícháme a zalijeme vodou. Množství je na vás, záleží na tom, kolik sosíku chcete. My jsme použili cca 1 l. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa, dochutíme solí.
03.
Uvařené brambory scedíme, posypeme nasekanou petrželkou, přiklopíme pokličku a pořádně protřepeme.
04.
Servírování:
Sos se hezky spojí s brambory, ale může se podávat i s těstovinami nebo rýží.