Trhané vepřové maso v tortille se zeleninovým salátem

Hlavní jídla
Na trhané maso se obecně hodí vepřová plec nebo krkovice.
0
žádné hodnocení
4 h
Středně náročná příprava
Je vhodné ohřívat
01.

Cukr, sůl, uzenou papriku, římský kmín, sušený česnek, sušenou cibuli a pepř smíchejte dohromady. Troubu předehřejte na 200 °C. Koření potřete důkladně maso ze všech stran. Maso opečeme ze všech stran na předehřáté pánvičce.

02.

Opečené maso dejte do pekáče. Maso podlijte černým pivem (cca 400 ml). Přiklopte víkem a teplotu stáhněte na 150 °C. Maso nechte přikryté péct cca 3 hodiny. Poté zkuste, zda je maso již měkké. Pokud není, přiklopte víkem a pečte dál. Takto zkoušíme, dokud maso není měkké. Pokud se maso po zapíchnutí vidličky rozpadá, je už hotové. Pomocí dvou vidliček maso natrháme.

03.

Servírování:
Na tortilu maso naložíme a posypeme strouhaným cheddar sýr a zabalíme. Opečeme v kontaktním grilu nebo na suché pánvi.

04.

Salát je z rajčat, okurky, paprik a mixu salátů (mrkev, zelí, salát). Smícháme s cottage sýrem, solí a pepřem dle chuti.

Ingredience