Pórek na másle s bramborem a kuřecím plátkem
Hlavní jídla
Velmi chutné jídlo, celkem rychlé a zdravé. U nás doma má velký úspěch.
1 h
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.
Brambory si uvaříme podle toho, jak je máme rádi. Pórek nařízneme podélně, aby šel dobře vypláchnout a omýt. Poté ho nakrájíme na kolečka.
02.
Pórek dáme do hlubokého hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Vaříme cca 15 minut, aby byl na skus. Prsa pokrájíme na drobnější plátky, osolíme, opepříme a osmahneme hezky dozlatova.
03.
Když je pórek hotový, scedíme ho a vrátíme do hrnce. Osolíme a opepříme a přidáme máslo. Asi 10 minut ho dusíme na másle.
04.
Servírování:
Mezitím se dodělalo maso a brambory, a můžeme podávat.
05.
Tip:
Můžeme podávat i bez masa je to výtečné. Nebo použít jakykoliv maso ktere zrovna mame.