Pórek na másle s bramborem a kuřecím plátkem

Hlavní jídla
Velmi chutné jídlo, celkem rychlé a zdravé. U nás doma má velký úspěch.
0
žádné hodnocení
1 h
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.

Brambory si uvaříme podle toho, jak je máme rádi. Pórek nařízneme podélně, aby šel dobře vypláchnout a omýt. Poté ho nakrájíme na kolečka. 

02.

Pórek dáme do hlubokého hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Vaříme cca 15 minut, aby byl na skus. Prsa pokrájíme na drobnější plátky, osolíme, opepříme a osmahneme hezky dozlatova.

03.

Když je pórek hotový, scedíme ho a vrátíme do hrnce. Osolíme a opepříme a přidáme máslo. Asi 10 minut ho dusíme na másle. 

04.

Servírování:
Mezitím se dodělalo maso a brambory, a můžeme podávat.

05.

Tip:
Můžeme podávat i bez masa je to výtečné. Nebo použít jakykoliv maso ktere zrovna mame.

Ingredience