Zelenina a sýr na plech
Tento recept je velice jednoduchý a rychlý. Začneme tím, že si všechny ingredience pokrájíme na vetší kousky - tak, aby se při pečení nerozbředly do jedné velké kaše. Tymián jako jediný nadrobno.
Nakrájené kousky pak sypeme rovnoměrně na plech. My doma většinou začínáme sýry, česnekem a rajčátky. Poté do mezer dosypeme zbytek.
Když máme všechny suroviny na plechu, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Pečeme v troubě na 180 °C přibližně jednu hodinu, záleží na množství - není nutné se striktně držet nožství zde v receptu.
Servírování:
My toto jídlo jíme zásadně tak, že celý plech položíme dopostřed stolu, zasedneme dokola s vidličkami a pustíme se do toho. Za prvé je fajn takto sdílej jídlo s rodinkou a za druhé je z toho méně nádobí.
Tip:
U paprik a cibule není nutné dodržovat barvy, prostě dejte co zrovna máte.
Také se nemusí dodržet všechny suroviny. Když jsme tohle jídlo dělali poprvé, dali jsme jen sýry, rajčata a česnek s tymiánem.