Vepřové na mrkvi
Hlavní jídla
Vepřová kotleta s mrkví ve výborné omáčce.
1 h 45 min
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.
Nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky a mrkev na kolečka.
02.
Do hrnce nalijeme olej a přidáme cibulku, kterou osmahneme do zlatova. Poté přidáme maso a prolisovaný česnek. Maso opékáme, dokud se hezky neopeče. Poté zaprášíme moukou a sladkou paprikou. Důkladně promícháme a necháme cca 1 minutu opékat. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, zamícháme a zalijeme cca 2 litry vody. Osolíme a opepříme, můžeme přidat Masox. Vaříme do změknutí masa.
03.
Servírování:
Podáváme s bramborem, který rozmačkáme na talíři vidličkou, aby se brambory s omáčkou spojily.
04.
Tip:
Použila jsem kotletu, ale můžeme použít jakékoliv vepřové maso.