Vepřové na mrkvi

Hlavní jídla
Vepřová kotleta s mrkví ve výborné omáčce.
0
žádné hodnocení
1 h 45 min
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.

Nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky a mrkev na kolečka.

02.

Do hrnce nalijeme olej a přidáme cibulku, kterou osmahneme do zlatova. Poté přidáme maso a prolisovaný česnek. Maso opékáme, dokud se hezky neopeče. Poté zaprášíme moukou a sladkou paprikou. Důkladně promícháme a necháme cca 1 minutu opékat. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, zamícháme a zalijeme cca 2 litry vody. Osolíme a opepříme, můžeme přidat Masox. Vaříme do změknutí masa.

03.

Servírování:
Podáváme s bramborem, který rozmačkáme na talíři vidličkou, aby se brambory s omáčkou spojily.

04.

Tip:
Použila jsem kotletu, ale můžeme použít jakékoliv vepřové maso.

Ingredience