Plněné papriky v rajské omáčce
Hlavní jídla
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou klasickým pokrmem.
1 h 30 min
Snadná příprava
Je vhodné ohřívat
01.
Nejdříve běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout. Papriky omyjeme a vydlabeme.
02.
K mletému masu přidáme uvařenou rýži, stroužek utřeného česneku, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Papriky naplníme směsí. Pokud směs zbude, můžeme z ní udělat kuličky.
03.
Cibuli nakrájíme a osmahneme na malém množství oleje. Přidáme mouku, uděláme jíšku, poté přidáme rajčatový protlak, krátce orestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem, přidáme koření a dobře promícháme. Do tohoto základu vložíme naplněné papriky a dusíme přibližně 50 minut, podle velikosti i déle.
04.
Servírování:
Podáváme s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.